Extrémny alpský futbal. Tak na takto krivom ihrisku si ešte nehral

2239
0

Skupinka Rakúskych futbalistov vynašla nový extrémny šport: ,,Extrémny Alpský Futbal “. Je to futbal pre tých najtvrdších, kedže sa hrá na prudkých kopcoch v rakúskych Alpách.

Alpský futbal
Alpský futbal

V Alpách je náročnejšie všetko, futbal nieje výnimkou

Zelené kopce, kravy, typické kožené Ledehosen, je toľko stereotypov pre Alpy tak typických. Futbal by vás nenapadol zrejme nikdy. Nadšenci z dediny Montafon vidia veci tak trošku inak. Podľa nich je futbal , čo sa hraje vo Francúzsku jednoduchý, hockto ho môže hrať, kedže sa hrá na rovnom povrchu. A tak celú hru pozdvihli o niekoľko levelov vyššie , konkrétne o niekoľko stoviek metrov nadmorskej výšky vyššie. Rovné plochy pre futbalové ihriská sú v alpách veľmi vzácne, a keď aj niekde existujú, obvykle slúžia inému účelu ako tomu na ktorý boli stvorené. To je aj jedným z dôvodov prečo vznikol tento extrémny šport.

Bežný futbal je nudný

Hráči sa vyjadrili tak, že to čo vidia v televízii počas majstrovstiev je vlastne nuda, kedže hockto môže hrať po rovine. Oni hrajú na najstrmších kopcoch ktoré nájdu a kráľovsky sa pri tom bavia.Túto zábavku vynašli dvaja rodáci z Montafonu. Franz Mair a Peppi Knunz vravia ,že prvý krát v ich hlavách skrsol nápad počas svetového poháru v roku 2014.

Pozerali na zápas a prišlo im to trochu nudné.  Keby behali po našich kopcoch, riadne by lapali po dychu, nie ako my. A vtedy to prišlo, pozháňali  dostatok chlapov na dva tímy a usporiadali prvý zápas, zvyk sa čoskoro ujal. A dnes sú to už pomaly tri roky čo usporadúvajú túto udychčanú zábavu plnú pádov, kotúľania sa a smiechu. Iste uznáte, že smiechu si hráči aj  fanúšikovia užívajú dostatok. A bez debaty aj utužujú svoje zdravie, keďže alpský vzduch je balzamom na pľúca. A už to nieje len tak, zábavku podporil aj nemecký výrobca áut Mercedes-Benz na to aby spropagoval svoju 4×4 nákladnú dodávku Sprinter. Skvelý spôsob a nápad ako upútať.

Comments

comments