Google Campus o krok bližšie k realite

Google Campus o krok bližšie k realite

1723
0
Google_novy_campus

Google môže pristúpiť k zriadeniu futuristického areálu.  Aj vďaka výmene pozemkov s Linkedin.

Plány spoločnosti Google vytvoriť futuristický areál v oblasti North Bayshore, CA sa zdá sa stanú skorou skutočnosťou. Napomôcť by k tomu mohol i gigant Linkedin a to vďaka spolupráci v rámci realitného trhu.

google campus 8
Zdroj: Heatherwick studio

Výhodná výmena

Podľa Silicon Valley Business Journal sa obe spoločnosti dohodli na výmene pôdy. Google údajne zaplatil 215 miliónov dolárov za výmenu pozemkov, zatiaľ čo Linkedin investoval sumu 331 miliónov dolárov.

Linkedin získa 2 pozemky od Google v oblasti Mountain View o rozlohe 460-tisíc metrov štvorcových, ako i dve budovy v Sunnyvale, CA. Gigant vyhľadávania si naopak, prilepší o 370-tisíc metrov štvorcových v oblasti North Bayshore s možnosťou postavenia nových administratívnych priestorov na ďalších 1,4 milióna štvorcových metroch v rovnakej oblasti. Dohodou tak benefitujú obe spoločnosti. Kým Linkedin bude mať svoje pozemky bližšie k svojim nehnuteľnostiam v Sunnyvale, Google získa pozemok, na ktorom si bude môcť postaviť spomínaný multifunkčný areál.

Moderná prenosná architektúra

Dizajnový návrh nového výskumného pracoviska Google bol verejnosti predstavený ešte minulý rok. Návrh vytvorený dánskym architektom Biarkom Ingelsom z Bjarke Ingels Group a Thomasom Heatherwickom z Heatherwick Studio by mal byť akýmsi prepojením urbánneho štýlu a prírodného prostredia. Prvotný návrh zahŕňa 4 budovy.

Google_campus_3
Zdroj: Heatherwick studio

“Namiesto stabilných budov by sme chceli vytvoriť posúvateľné konštrukčné bloky, ktoré môžu byť premiestňované podľa našich potrieb,” píše sa v oficiálnom blog poste spoločnosti. Rovnako má za cieľ veľkorysé využitie stromov s prepojením urbánneho štýlu moderných kaviarní či cyklochodníkov. Dizajnovú stránku majú dotvárať i veľké priesvitné markízy prepúšťajúce svetlo i vzduch.

Google_Campus2
Zdroj: Heatherwick studio
google campus 5
Zdroj: Heatherwick studio
gbig6
Zdroj: Heatherwick studio
Google_campus_4
Zdroj: Heatherwick studio

Investície na poli konkurencie

Popri čoskoro sa otvárajúcom areáli “vesmírnej lode” spoločnosti Apple, ako i novom sklade Facebooku v Menlo Parku sa tak Google zaradil medzi spoločnosti investujúce do svojho pracoviska s cieľom napredovania. Aj vďaka súčasnej výmene pozemkov je tak výstavba nového futuristického pracoviska zdá sa naozaj na dohľad.

 

Comments

comments