Zdroj: Andrew Scrivani - The New York Times

Sladké, slané, horké i kyslé. Všetky tieto chute nájdete v jednom súste tohto úžasného pokrmu. Spôsob prípravy citrónov robí toto jedlo naozaj unikátnym, no ak chcete trochu experimentovať, môžete skúsiť použiť aj pomaranče. Je to len na vás.

Ingrediencie:

  • 680 gramov kuracích pŕs (bez kože, vykostené), nakrájané na menšie kúsky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky nadrobno nasekaného rozmarínu
  • soľ
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 a ½ citróna Meyer
  • 2 lyžice cukru
  • 1 väčší pór, nakrájaný na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno

Krok 1

Zmiešajte 1 lyžicu olivového oleja, rozmarín, 1 lyžičku soli a pol lyžičky čierneho korenia. Do tejto zmesi vložte kúsky kuracích pŕs a chvíľu ich nechajte marinovať.

Krok 2

Odrežte konce z jedného citróna. Rozrežte ho pozdĺžne na 4 časti a odstráňte semiačka. Každú štvrtinu citróna nakrájajte priečne na pol centimetrové plátky.

Krok 3

V menšom hrnci priveďte do varu vodu. Potom do nej pridajte plátky citróna a nechajte variť približne 5 minút. Citróny sceďte a opláchnite studenou vodou. Hrniec opláchnite a naplňte ho 1 šálkou vody. Pridajte cukor a 1 lyžicu soli. Obsah hrnca priveďte do varu a vložte doň uvarené plátky citróna. Povarte 3 minúty, plátky vyberte, opláchnite studenou vodou a osušte.

Krok 4

Na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja. Keď už olej začne prskať, pridajte plátky citróna a trochu ich opražte. Pridajte pór a uberte sporák na strednú teplotu. Po cca 3 minútach pridajte cesnak a všetko spolu dobre premiešajte. Po ďalšej minúte presuňte túto zmes na jednu stranu panvice a na druhú stranu vysypte marinované mäsko. Restujte ho bez miešania po dobu 4 minúty a potom ho zmiešajte spolu s citrónom a pórom. Ešte aspoň 5 minút všetko spolu porestujte a napokon po odstavení zo sporáka pokvapkajte citrónovou šťavou z ostávajúcej polovičky citróna. Takto pripravené jedlo môžete podávať s ľubovoľnou prílohou.

Dobrú chuť.

Comments

comments