Zdroj: Jim Wilson - The New York Times

Tvorcom tohto receptu je Pierre Franey, ktorý ho vymyslel ešte v roku 1991. Nájdete v ňom samé chutné ingrediencie, ako kapary, estragón či biele víno. Recept sa objavil aj v novinách ako inšpirácia na rýchle a nie príliš drahé jedlo.

Čo budete potrebovať?

  • 4 kusy kuracích pŕs bez kože, vykostené
  • soľ
  • čerstvo namleté biele korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 6 lyžíc najemno nasekanej šalotky
  • 2 lyžičky nadrobno nakrájaného cesnaku
  • 4 lyžičky nadrobno nakrájaného čerstvého estragónu alebo 2 lyžičky sušeného estragónu
  • 8 zrelých paradajok, nakrájaných na malé kocky
  • ¼ šálky červeného vínneho octu
  • ¼ šálky kapary
  • 1 šálka suchého bieleho vína
  • 2 lyžice paradajkového pyré
  • ¼ šálky nasekanej petržlenovej vňate

Krok 1

Osoľte a okoreňte kuracie prsia. Na väčšej panvici rozohrejte olivový olej a mäsko trochu opražte z oboch strán, približne 5 minút.

Krok 2

Ku kuracím prsiam pridajte šalotku a cesnak. Po minútke pridajte estragón, paradajky, vínny ocot, kapary, víno a paradajkové pyré. Všetko spolu dobre premiešajte a priveďte do varu. Potom panvicu prikryte a varte približne 9 minút.

Krok 3

Hotové jedlo ešte pred podávaním posypte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu si môžete spraviť ryžu či zemiaky na ľubovoľný spôsob.

Dobrú chuť.

Comments

comments