Zdroj: handletheheat.com

Pre všetkých milovníkov sladkého tu máme tento úžasný recept. Bábovka plnená tvarohom ulahodí aj tým najväčším maškrtníkom. Ak máte radi americký cheesecake, tak možno radšej do plnky použijete cream cheese, ktorý ide aj do pôvodného receptu. No pre tých, čo sa radšej držia tradičnejších slovenských prísad je výbornou alternatívou aj jemný tvaroh. Tak či tak, túto dobrotu vám určite odporúčame vyskúšať.

Ingrediencie na náplň:

  • 230 gramov jemného krémového tvarohu/cream cheese
  • ½ šálky kryštálového cukru
  • 1 väčšie vajce
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky hladkej múky

Ingrediencie na cesto:

  • ¾ šálky kakaa
  • 170 gramov čokolády na varenie, nasekanej na drobné kúsky
  • 1 lyžica instantnej kávy
  • ¾ šálky vriacej vody
  • 1 a ¾ šálky hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 170 gramov zmäknutého masla
  • 2 šálky hnedého cukru
  • 1 lyžica vanilky
  • 5 väčších vajec

Ingrediencie na polevu:

  • ½ šálky smotany na šľahanie
  • 2 lyžičky kukuričného sirupu
  • 110 gramov čokolády na varenie, nasekanej na kúsky

Krok 1

Rozohrejte rúru na 180 °C a vymastite bábovkovú formu.

Krok 2

Príprava náplne: Za pomoci mixéra vyšľahajte tvaroh s cukrom. Pridajte vajíčko, vanilkový extrakt a múku a ešte raz všetko prešľahajte.

Krok 3

Príprava cesta: Vo väčšej mise spolu zmiešajte kakao, čokoládu a instantnú kávu. Následne do misy nalejte vriacu vodu a nechajte odstáť 5 minút. Čokoládovú zmes potom vymiešajte do hladka a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Do vychladnutej zmesi primiešajte kyslú smotanu. V menšej miske zmiešajte múku, soľ a kypriaci prášok. V ďalšej väčšej mise vyšľahajte dohromady maslo s hnedým cukrom a vanilkou. Po jednom pridajte vajíčka a šľahajte ďalej. Napokon ešte prisypte múku z misky a prilejte čokoládovú zmes. Šľahajte až kým nebude všetko hladké a dobre vymiešané.

Krok 4

Do predpripravanej formy nalejte viac než polovičku cesta. Na ňu nalejte tvarohový krém, ale tak, aby bol v strede cesta a nedotýkal sa formy. Na vrch potom vylejte zvyšok cesta. Bábovku dajte do rúry a pečte približne 50 minút. Keď bude hotová, nechajte ju poriadne vychladnúť.

Krok 5

V menšom hrnci zohrejte smotanu na šľahanie a kukuričný sirup. Keď bude táto zmes horúca, odstavte ju zo sporáka a pridajte čokoládu. Miešajte až kým nevznikne hladká čokoládová poleva. Nechajte ju chvíľu ochladnúť, aby trochu zhustla. Nalejte polevu na vyklopenú bábovku a nechajte ju úplne ochladnúť, aspoň 10 minút. Hotovú dobrotu môžete podávať.

Príjemné maškrtenie.

Comments

comments