Zdroj: Andrew Scrivani - The New York Times

Tiež už máte niekedy dosť jedál, ktoré doma bežne varíte? No na druhá stranu sa vám nechce skúšať príliš zložité recepty? Tak vyskúšajte tieto jednoduché mäsové guľky so šmrncom orientu.

Čo budete potrebovať?

  • 500 gramov mletého jahňacieho mäsa
  • 1 malý strúčik cesnaku (roztlačený)
  • ¾ lyžičky soli
  • ½ lyžičky nastrúhanej pomarančovej kôry
  • ½ lyžičky čierneho mletého korenia
  • olivový olej
  • 3 lyžice melasy z granátového jablka (zoženiete ju v orientálnych obchodoch)
  • nasekaná čerstvá mäta

Krok 1

Vo veľkej mise zmiešajte dohromady mleté mäso, cesnak, soľ, korenie a pomarančovú kôru. Z tejto masy vytvarujte malé guličky (s priemerom cca 3 cm). Guličky potom poukladajte na plech a potrite trochou olivového oleja.

Krok 2

Rozohrejte rúru a mäsové guľky pečte približne 5 až 10 minút, dokým nebudú zvrchu pekne do zlatista zapečené. Hneď po upečení ich naservírujte, potrite melasou z granátového jablka a na ozdobu pridajte trochu mäty. Do guličiek môžete napichať špáradlá a spraviť z nich tak jednohubky alebo podávať s prílohou podľa vlastného gusta.

Dobrú chuť.

Comments

comments