Zdroj: The New York Times

Táto krémová zeleninová polievka sa hodí skôr na chladné jesenné či zimné obdobie. Je chutná a dokáže dobre zasýtiť. Jej príprava nie je zložitá a nepotrebujete na ňu ani priveľa ingrediencií.

Čo budete potrebovať?

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 a ½ šálky nadrobno nakrájanej cibule
  • 3 šálky nahrubo nasekaného paštrnáku
  • 3 šálky vody
  • 2 a ½ šálky nahrubo nasekanej mrkvy
  • 4 dcl zeleninového vývaru
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho mletého korenia
  • ½ šálky paštrnáku nakrájaného na tenké kolieska
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej pažítky

Krok 1

Vo väčšom hrnci rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a opražte na ňom cibuľu. Pridajte nahrubo nasekaný paštrnák, mrkvu, 3 šálky vody a zeleninový vývar. Všetko spolu varte približne 50 minút, resp. dokým nebude zelenina mäkká. Odstavte hrniec zo sporáka a nechajte pár minút odstáť.

Krok 2

Ponorným mixérom rozmixujte polievku až kým nebude úplne krémová. Dochuťte ju soľou a čiernym korením.

Krok 3

Druhú lyžicu olivového oleja rozohrejte na panvici a opražte na nej na plátky nakrájaný paštrnák. Pražte ho približne 5 minút (mal by mať hnedastú farbu). Následne plátky vyberte z panvice a trochu ich osušte papierovou utierkou.

Krok 4

Polievku podávajte v miskách alebo v tanieroch, dozdobte ju opraženým paštrnákom a nasekanou pažítkou.

Dobrú chuť.

Comments

comments