Zdroj: Karsten Moran - The New York Times

Neviete, čo na obed? Dajte si niečo ľahké a zároveň vynikajúce. Ak ste milovníkmi olív, určite sa vám tento recept zapáči. Grilované kuracie prsia so zdravou zelenou fazuľkou a olivovou pastou. Jednoducho mňamózne.

Ingrediencie na grilované kuracie prsia:

  • 4 kusy vykostených kuracích pŕs
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • kôra z 1 citróna
  • 1 lyžička nasekaného rozmarínu
  • ½ lyžičky nastrúhaného cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • štipka rozdrvených čili papričiek

Ingrediencie na zálievku:

  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky nastrúhaného cesnaku
  • 1 lyžička Dijonskej horčice
  • 1 lyžica nasekaných kapary
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Ingrediencie na olivovú pastu:

  • 1 šálka olív (bez kôstok)
  • ½ lyžičky strúhaného cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja

Ingrediencie na šalát:

  • 450 gramov zelenej fazuľky
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 4 natvrdo uvarené vajíčka, nakrájané na štvrtiny
  • čierne a zelené olivy
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • trochu bazalkových lístkov

Krok 1

Namarinujte mäso: Osoľte a okoreňte kuracie prsia z oboch strán. Posypte ich citrónovou kôrou, rozmarínom, cesnakom, rozdrveným čili a polejte ich olivovým olejom. Nechajte ich marinovať pri izbovej teplote približne 15 minút.

Krok 2

Pripravte zálievku: V menšej miske zmiešajte dohromady citrónovú šťavu, nastrúhaný cesnak, horčicu a kapary. K tejto zmesi primiešajte aj olivový olej a dochuťte soľou a korením.

Krok 3

Pripravte olivovú pastu: Nahrubo rozmixujte olivy a potom k nim primiešajte cesnak a olivový olej. Túto pastu si môžete pripraviť už pár dní dopredu a skladovať ju v chladničke (maximálne týždeň).

Krok 4

Do väčšieho hrnca dajte variť osolenú vodu. Keď začne vrieť, vhoďte do ne fazuľku a povarte ju cca 2 minúty. Hotovú fazuľku potom vyberte z hrnca a osušte ju papierovými utierkami.

Krok 5

Rozohrejte gril na strednú až vysokú teplotu a poukladajte naň marinované kuracie prsia. Grilujte ich približne 5 minút z jednej strany a potom 2 – 3 minúty z druhej strany. Hotové kuracie prsia poukladajte na tanier a nechajte ich 10 minút odpočívať.

Krok 6

Zelenú fazuľku dajte do väčšej misy. Osoľte ju, okoreňte a zalejte ju pripravenou zálievkou. Dobre fazuľu premiešajte a potom ju porozdeľujte na taniere. Kuracie prsia nakrájajte šikmo na menšie kúsky a uložte ich na fazuľku. Na kuracie prsia potom dajte za lyžicu olivovej pasty a trochu ju rozotrite po povrchu mäska. Každý tanier obložte štvrtinami vajíčka,  celými olivami, vňaťou a lístkami bazalky.

Dobrú chuť.

Comments

comments