Zdroj: Andrew Scrivani - The New York Times

Máte radi klasickú cesnačku? Vyskúšajte pre zmenu túto výdatnú cesnakovú polievku, ktorej recept má pôvod v Provensalsku. Úžasná cesnaková chuť, hrášok a na spodku misky chrumkavá hrianka. Znie to naozaj dobre, čo poviete?

Ingrediencie:

  • 6 a ½ šálky vody
  • 4 strúčiky cesnaku (pretlačené) a 1 strúčik cesnaku (rozkrojený napoly)
  • 2 lyžičky soli
  • 1 bobkový list
  • ¼ lyžičky sušeného tymianu
  • ½ šálky cestovín (napr. kolienka)
  • 1 šálka mrazeného hrachu
  • 4 krajce chleba (rozkrojené napoly a ohriankované)
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžica olivového oleja
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 až 3 lyžice strúhaného parmezánu

Krok 1

Nalejte si vodu do hrnca a priveďte ju do varu. Pridajte roztlačený cesnak, soľ, bobkový list a tymian. Prikryte hrniec a varte približne 15 minút. Po uplynutí tohto času vývar ochutnajte a v prípade potreby ešte pridajte soľ. Môžete tiež odstrániť bobkový list.

Krok 2

Do hrnca k cesnakovému vývaru pridajte cestoviny a varte ich pokým nebudú al dente. Dĺžka varenia záleží od typu cestovín, ktoré použijete. Keď už budú hotové, pridajte hrášok a varte ešte 5 minút.

Krok 3

Kým sa vám cestoviny aj hrášok uvaria, ohriankujte si polkrajce chleba a potrite ich kusmi cesnaku. Do každej misky potom vložte 2 kúsky chleba.

Krok 4

Zmiešajte vajíčka a olivový olej. Na túto zmes potom nalejte 2 naberačky polievky a dobre to spolu premiešajte. Odstavte polievku zo sporáka a pomaly do nej vmiešajte vajíčkovú zmes. Pridajte vňať a mleté čierne korenie.

Krok 5

Porozdeľujte polievku do misiek (zalejte ňou orhiankovaný chlieb) a na vrch každej porcie ešte pridajte nastrúhaný parmezán. Polievku podávajte kým je teplá.

Dobrú chuť.

Comments

comments