Zdroj: Andrew Scrivani - The New York Times

Chutná polievka s japonskými rezancami pre všetkých milovníkov ázijskej kuchyne. Jej príprava nezaberie veľa času a dokonale vás zasýti.

Čo budete potrebovať?

  • 6 šálok kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • sójová omáčka
  • soľ
  • 170 gramov japonských rezancov z pohánkovej múky
  • 2 lyžice sezamového oleja
  • 6 čerstvých hríbov shiitake nakrájaných na tenké plátky (treba ich 20 minút povariť a odstrániť hlúbiky)
  • 4 menšie plátky lososa bez kože
  • 6 šálok nahrubo nasekaného čerstvého špenátu
  • 1 zväzok cibuľky nakrájanej na tenké kolieska
  • zopár listov koriandru na dozdobenie

Krok 1

Uvarte cestoviny tak, aby boli al dente. Zlejte ich do sita, polejte ich sezamovým olejom a premiešajte.

Krok 2

Priveďte kurací alebo zeleninový vývar do varu. Podľa chuti pridajte sójovú omáčku a soľ. Medzitým rozdeľte cestoviny do štyroch polievkových misiek.

Krok 3

Do variaceho sa vývaru pridajte nakrájané a predvarené hlavičky hríbov, špenát, plátky lososa a cibuľku. Zakryte hrniec s pokrievkou a vypnite sporák. Nechajte polievku 5 minút prikrytú, nech sa všetky chute spoja. Losos by mal byť tak akurát uvarený. V prípad, že chcete aby bol prevarený viac, nechajte na hrnci pokrievku dlhšie.

Krok 4

Do každej misky na rezance položke kúsok lososa. Potom porozlievajte polievku do každej misky tak, aby bolo všade dostatok hríbov aj špenátu. Na vrch poukladajte pár lístkov koriandru a môžete podávať.

Dobrú chuť.

Comments

comments