Zdroj: Andrew Scrivani - The New York Times

Zrelý, sladký a voňavý ananás je určite jedno z najchutnejších exotických ovocí. Môžete si ho dať len tak ako osviežujúcu desiatu, spraviť si z neho koktail alebo ho dokonca upiecť na pizzi. To všetko už ale iste poznáte, takže je načase skúsiť to trochu inak. Čo tak ho ugrilovať?

Čo budete na grilovaný ananás potrebovať?

  • 1 veľký zrelý ananás
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ¼ pohára zázvorového sirupu alebo medu
  • štipka kajenského korenia
  • 1 lyžica hroznového oleja alebo repkového oleja
  • čerstvá mäta

Krok 1

Odrežte konce ananásu, pozdĺžne ho rozštvrťte a ošúpte.

Krok 2

Nastavte si gril na strednú až vysokú teplotu. Zmiešajte dohromady vanilkový extrakt, zázvorový sirup (alebo med) a kajenské korenie.

Krok 3

Jemne potrite ananásové štvrte olejom a uložte ich na gril. Grilujte 6 až 8 minút s každej strany a neustále ich potierajte pripravenou sladkou polevou. Postupne uvidíte, ako pekne začne ananás na povrchu naberať hnedastú farbu.

Krok 4

Poukladajte kusy ananásu na tanier a zalejte ich zvyškom polevy. Môžete ich ešte dozdobiť niekoľkými lístkami mäty.

Dobrú chuť.

Comments

comments